A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hőség miatt két napra bezárják a kormányhivatalokat, a bankokat és az iskolákat Iránban


Napi Újság –  Az ország délnyugati részén fekvő Ahvazban, az olajban gazdag Huzesztán tartomány székhelyén kedden 50 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet

Az iráni kormány kétnapos országos munkaszüneti napot rendelt el a perzselő forróság miatt, miután a hőmérséklet helyenként elérte az 50 Celsius-fokot – jelentette kedden az IRNA iráni állami hírügynökség.

Ali Bahadori Dzsahromi iráni kormányszóvivő közlése szerint azt követően született döntés a kormányhivatalok, bankok és iskolák szerdai és csütörtöki bezárásáról, hogy az egészségügyi minisztérium a hőség miatt a hőkimerüléses esetek lehetséges növekedésére figyelmeztetett az országban.

Az elmúlt napokban az iráni településeken 40 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mértek. Teheránban 38 Celsius-fokos kánikula volt kedden, az előrejelzések szerint pedig a következő három napban 39 Celsius-fokos hőmérséklet várható a fővárosban.

Az ország délnyugati részén fekvő Ahvazban, az olajban gazdag Huzesztán tartomány székhelyén kedden 50 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet. Itt mérték 2022-ben az eddigi legforróbb napot Iránban, akkor 53 Celsius-fok volt.

Az eddigi legforróbb nap a világon a mérések kezdete óta feltehetően július 4. volt, amikor a globális átlaghőmérséklet elérte a 17,18 Celsius-fokot, megdöntve ezzel az előző napra, július 3-ra rögzített, 17,01 Celsius-fokos rekordot.

A Földön valaha regisztrált legmagasabb hőmérséklet rekordját az amerikai Kalifornia államban fekvő Halál-völgy tartja, ahol 1913-ban 56,7 Celsius fokot mértek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések