A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hazai börtönökben is csókkal csempészik be a drogot


123 négylábú teljesít szolgálatot a büntetés-végrehajtásnál.


Somogyvári Mihály bv. ezredes, a BvOP Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézetének főosztályvezetője mesélt az Indexnek a tapasztalataiból.

„A látogatások alkalmával használt csempészési módszerek változatosak lehetnek, de a pelenkába rejtett, a csók alkalmával szájba átadott kábítószer a hazai és nemzetközi viszonyokban is jól ismert taktika” – mondta az ezredes. Kifejtette, a kábítószereket nagyon könnyű postai csomagként álcázni, a dizájnerdrogok esetében pedig a legelterjedtebb megoldás az, hogy jellemzően papírra felfújják, majd kiadagolva elszívják.

„Az így beküldött magazinok egyes lapjai, keresztrejtvények meghatározott kockái, gyermekrajzok, szerelmes levelek jól álcázható rejtési felületet jelentenek” – taglalta Somogyvári.


123 négylábú teljesít szolgálatot

„Hamarosan már csaknem 150 szolgálati kutya segíti a hazai börtönök biztonságos működését. A büntetés-végrehajtásnál jelenleg 99 járőr-, 22 kábítószer-kereső és 2 nyomkövető kutya teljesít szolgálatot” – mondta Makula György bv. ezredes. A BvOP kommunikációs igazgatója szerint további 15 kutya tanfolyamot végez, sikeres vizsgát követően idén nyáron már ők is bevethetők lesznek a rácsok mögött.

„Az őrző-védő kutyák jelenléte rendkívül fontos a büntetés-végrehajtási intézetekben a biztonság érdekében, de egyre nagyobb hangsúlyt kap a megelőzési és felderítési tevékenység során a kábítószer-kereső és nyomkövető kutyák munkája is” – taglalta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések