A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A fiatalokat kihasználva gyűjtenek adományokat: a Soroshoz köthető aHang oldalán lehet befizetni a tüntetésre


A diáktüntetések mögött álló Egységes Diákfront nevű, hivatalosan nem bejegyzett szervezet égisze alatt gyűjtenek pénzt azok a civil szervezetek, szakszervezetek, amelyek nem is szorulnak adományokra.  

Ennek ellenére ezek az alapítványok, egyesületek a diákokat felhasználva és kihasználva gyűjtenek pénzt, de az vélhetően homályba vész, ezt mire is költötték valójában.

 Az Egységes Diákfront által meghirdetett demonstrációt támogatja többek között a baloldalhoz kötődő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a Civil Bázis Egyesület, valamint a Dialógus az Oktatásért nevű szervezet.

Az Egységes Diákfront szervezet a kalapozásból ezúttal a következő tüntetés megszervezését akarja finanszírozni, mert állításuk szerint támogatóik segítsége nélkül a demonstrációk lebonyolítása nem fog menni. Gyűjtenek plakátolásra, színpadtechnikára, hangosításra, online költségek fedezésére, valamint az „egyéb költségekre” valót is a szimpatizánsaiktól szeretnék megszerezni. Mint írják,

minden eddiginél nagyobb tüntetésre készülnek, ezért van szükségük anyagi támogatásra az emberektől. 

Az adományokat a Magyarhang Nonprofit Kft., vagyis a Soros Györgyhöz köthető aHang gyűjti, az a cég, mely évek óta rendszeresen részt vesz különböző baloldali események támogatásában. Az aHang vezetője egyébként az a Varga Máté, aki a diáktüntetéseket lelkesen támogató Civil Kollégium Alapítvány (CKA) igazgatója is egyben. 

Nos, a CKA egy igen jól menő alapítvány, 2021-ben például közel 195 millió forintnyi támogatásból gazdálkodhatott, ez az összeg egy évvel korábban több mint 200 millió forint volt. 

Hogy tavaly mennyire ment jól a szervezetnek, egyelőre nem tudni, a CKA ugyanis a törvényben rögzített határidőre nem tette közzé hivatalos beszámolóját. Mindez persze még egyetlenegyszer sem sikerült, a bírósági adatbázisból jól látszik, hogy az alapítvány minden évben bőven határidőn túl számolt el. A 2021-es évre vonatkozó beszámolójukat például 2022. május 31. helyett idén februárban tették közzé.

Visszatérve a tüntetések miatt indított adománygyűjtésekre,

 a PDSZ tavaly több mint 76 millió forint támogatást kapott, míg az MKKSZ bevétele tavaly 53 millió forint volt. 

A szakszervezet értékpapírállománya egyébként meghaladja a 82 millió forintot, melyből közel hatvanmillió forint értékű euróban tartott értékpapír. Az is nyilvánossá vált, hogy a CKA csaknem 2,5 millió dollár (csaknem egymilliárd forint) támogatást kapott a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól. A fentiekből kitűnik, hogy a diáktüntetések támogatói egyáltalán nincsenek rászorulva a fiatalok adományaira, hogy tovább hallathassák a hangjukat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések