A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A BRICS-országok megállapodtak a szövetség bővítéséről


A BRICS-országok megállapodtak a szövetség bővítéséről – mondta Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszter az Ubuntu Rádiónak.

“Megállapodtunk a bővítés kérdésében, van egy dokumentumunk, amelyet elfogadtunk, és amely rögzíti a bővítésre vonatkozó szabályokat, elveket, folyamatokat a BRICS-taggá válni kívánó országok mérlegeléséhez” – mondta.

A BRICS ma öt országot tömörít. A csatlakozási szándékát viszont már 23 ország – Algéria, Argentína, Banglades, Bahrein, Fehéroroszország, Bolívia, Kuba, Egyiptom, Etiópia, Honduras, Indonézia, Irán, Kazahsztán, Kuvait, Marokkó, Nigéria, Palesztina, Szaúd-Arábia, Szenegál, Thaiföld, Egyesült Arab Emírségek, Venezuela és Vietnam – fejezte ki.

A BRICS 2022-ben bejelentette, hogy bővíti a tagországok számát, hogy a szervezet befogadóbbá váljon. Addigra legalább 19 ország akart csatlakozni a csporthoz.

Mint arról Mzuvukile Maketuka dél-afrikai moszkvai nagykövet a RIA Novosztyinak adott interjújában beszámolt, a szövetség minden tagja üdvözli a bővítést, de meg kell határozni az új tagok felvételének módozatait, erről a kérdésről kollegiális úton kell dönteni.
 
A BRICS-csúcstalálkozót augusztus 22-24. között tartják Johannesburgban. Ezen Kína, India, Brazília és Dél-Afrika vezetői vesznek részt. Oroszországot Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli személyesen. Vlagyimir Putyin elnök közölte, hogy videokonferencián keresztül vesz részt a csúcstalálkozón.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések