A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij szankcionálta a grúz nemzeti légitársaságot és több mint 190 személyt


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton aláírta azt a rendeletet, amely 10 évre szóló szankciókat vezet be 192 személlyel szemben, akiknek többsége orosz állampolgár. 


A legújabb szankciók 291 jogi személyt, köztük orosz gyárakat és vállalkozásokat is érintenek.

Belarusz, grúz és kazah cégek is ukrán feketelistára kerültek.

Zelenszkij a Grúzia és Oroszország közötti közvetlen járatok újraindítása nyomán a Georgian Airways grúz nemzeti légitársaságot is feketelistára tette. A légitársaság elnökét, Tamaz Gaiashvilit is 10 évre szankcionálta.

Gaiashvili a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy nem aggódik e szankciók miatt.

"NEM ÉRDEKEL, HOGY VALAKI SZANKCIÓKAT SZABOTT KI RÁM. EZT KOMMENTÁR NÉLKÜL HAGYOM" – MONDTA A GRÚZ ÜZLETEMBER.

Vlagyimir Putyin orosz elnök május 10-én írta alá azt a rendeletet, amely május 15-től kezdődően eltörli a vízumot a grúz állampolgárok számára. Egy másik rendeletében feloldotta az orosz légitársaságok Grúziába irányuló közvetlen járataira vonatkozó, 2019 óta fennálló moszkvai tilalmat.

Az Azimut orosz légitársaság volt az első, amely május 19-én elindította járatait, miután megkapta a grúz légügyi hatóságok engedélyét. A Georgian Airways volt a második légitársaság, amely május 20-án közvetlen járatokat indított Grúzia és Oroszország között.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések