A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij megerősítette, hogy találat érte az SZBU épületét Dnyipróban


Volodimir Zelenszkij az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) épületének megrongálódásáról számolt be Dnyipropetrovszk megyében.

“Dnyipro (Dnyipropetrovszk) Péntek este. Az SZBU épületét támadták meg. Azonnal megbeszéléseket folytatok az SZBU-val, a belügyminisztériummal, az Állami Rendkívüli Helyzetek Szolgálata, az OVA (regionális katonai közigazgatás) vezetőjével” – írta Zelenszkij a Telegram-csatornáján.

Megjegyezte, hogy minden szükséges szolgálat a helyszínen dolgozik.

Korábban este egész Ukrajnában légi riadót hirdettek.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rakétacsapásokat mér ukrán energetikai, védelmi ipari, katonai közigazgatási és kommunikációs létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin kijelentette, az első támadás válasz volt a Kijev által a Krími híd ellen rendezett terrortámadásra. Azóta minden nap légiriadót hirdetnek ki ukrán régiókban, olykor országszerte.

Ukrajna július 17-én éjjel ismét megtámadta a Krími hidat. Ezt követően az orosz fegyveres erők megtorló csapások sorozatát hajtották végre Odessza, Iljicsevszk és Mikolajiv ellen, többek között a drónhajók gyártásának és tárolásának helyszíneire, lőszerraktárakra és üzemanyagraktárakra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések