A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

WSJ: Zuckerbergék a Fehér Ház nyomásának megfelelően akadályozták egyes bejegyzések terjedését


A Meta vállalat nemrég kiszivárgott belső e-mailezéseiből kiderült, hogy a Biden-kormány és az általa kinevezett tisztviselők jelentős nyomást gyakoroltak Mark Zuckerbergre és az általa vezetett vállalatra. 

A Meta nem egy alkalommal engedelmeskedett a Fehér Ház követeléseinek. Egyik alkalommal például – az e-mailek tanúsága szerint – a Fehér Ház követelésére válaszul 50%-kal belassították egy Tucker Carlson által közzétett videó terjedését, noha a poszt nem sértett semmilyen irányelvet, írja a Wall Street Journal nyomán a Mandiner.

Kezdetben a vállalat nem tett eleget az igazságügyi bizottság kérésének, hogy osszák meg a Fehér Ház nyomását igazoló belső kommunikációs dokumentumokat.

Ezért a bizottság úgy döntött, szavazást indít Mark Zuckerberg felelősségre vonásáról a kongresszus megsértése miatt. A kongresszusi bizalmatlansági eljárás fenyegetésére végül a Facebook átadta a kért dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy a Biden-kormányzat nyomásgyakorlással próbálta befolyásolni a vállalatot az amerikaiakat érintő fontos kérdések megvitatásának elfojtása érdekében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések