A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Városméretű migránsgettókat építtetne Brüsszel Magyarországon


Az Európai Unió döntése szerint évente legalább tízezer migránst kellene befogadnunk, ráadásul a szám bármikor változhat felfelé. 


A Magyar Nemzet szombati cikkében emlékeztet: az unió javaslata szerint Magyarországnak a határon kellene ellátnia a migránsokat, amíg a menedékkérelmüket elbírálják, így csaknem tízezer bevándorlót kellene egyidejűleg ellátnunk.  Hangsúlyozzák: hazánk kapná a legnagyobb terhet: még a görögöknek és a bolgároknak is sokkal kevesebb migránsról kellene gondoskodniuk. Brüsszel emellett a már korábban betelepülteket is újraosztaná, teszik hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök azonban határozott kiállt a magyar modell mellett az EU-s, „puccsszerű lépés" ellenében.

A miniszterelnök szerint inkább a menedékkérelmeket az EU-n kívül kell elbírálni és segíteni kell a kibocsátó, szegényebb országokat, elsősorban Afrikában. Erről itt olvashat bővebben.

Már csak azért is, mert az uniós tervek egyik legvisszásabb pontja, hogy a kötelezően kialakítandó kapacitás mértéke Magyarország esetében jóval meghaladná az összes többi tagállam ez irányú kötelezettségét – a teljes uniós kapacitásszám 28,3 százalékáért felelne hazánk. Eközben a Magyarország felé vezető nyugat-balkáni migrációs útvonal frontvonalában lévő Görögországot csupán 1035 fős, Bulgáriát pedig 516 fős kapacitásszám fenntartása terhelné a kevés bejelentett illegális határátlépésszám eredményeképpen.

A Magyar Nemzet szerint a fent említett arány is nyilvánvalóvá teszi:

az uniós terv egyértelműen hazánk megbüntetését célozza,

hiszen egy városnyi migránst kellene folyamatosan ellátnunk, ráadásul a terv készítői szerint egy esetleges úgynevezett migrációs vészhelyzetben a kiszabott kvóták meg is többszöröződhetnének – írja a lap.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések