Rozmaringos pácban érlelve vajpuha és illatos lesz a sertéstarja.
A rozmaringos sertéstarja kevés munkával készülő, szaftos és nagyon kiadós. A tarja nem véletlenül olyan népszerű húsféle: viszonylag zsíros, így nem szárad ki, könnyen puhul, és grillezve, sütőben vagy serpenyőben készítve is fantasztikus.
Hozzávalók
👉 1 kg sertéstarja
👉 6 evőkanál olívaolaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 ág friss rozmaring
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 só
👉 színes bors
👉 2 evőkanál vaj a sütéshez
Elkészítés:
A hús inas végeit vágd le, a szeleteket kicsit klopfold ki. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a rozmaringlevelekkel, a pirospaprikával és a borssal. A hússzeleteket tedd ebbe a pácba, és lezárt dobozban pihentesd egy éjszakát.
Másnap egy serpenyőben olvassz vajat. A hússzeleteket sütés előtt közvetlenül sózd meg, és az olvasztott vajon pirítsd körbe őket oldalanként három perc alatt. Ettől kéreg keletkezik rajtuk, ami segít, hogy megőrizzék az ízeiket. A pirítás után fedd le a serpenyőt, és további negyedóra alatt kisebb lángon párold a húst puhára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések