A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: Az ukránok fellázadnak Zelenszkij ellen


Nem is olyan rég – Prigozsin wagnereseinek lázadása idején – a kijevi propagandasajtó teli pofával röhögött azon, hogy Vlagyimir Putyint a saját zsoldosai teszik el láb alól.


Ahhoz képest az orosz vezető továbbra is a helyén van, a Wagner meg nyugdíjaztatta magát (?). Viszont a Naaagy Tavaszi Ellentámadás (nemcsak érdeklődés hiányában) elmaradt, illetve a villniusi NATO-csúcs is totális kudarc lett, így a végtelenül korrupt és arrogáns ukrán vezetés napjai is a végéhez közelednek, véli a Politico.

Az ukrán fegyveres erők soraiban egyre nagyobb az elégedetlenség, mégpedig a hadkötelesség kritériumainak finoman megfogalmazva is képlékenysége miatt, magyarán hogy egyes férfiaknak egyszerűen nem kell bevonulniuk, míg másokat fegyverrel kényszerítenek a frontra. Az Európa szerte szinte nyaralgató ukránok közösségi médiába feltöltött fényképei is ronthatják a morált, akárcsak a sorra betelő temetők képe. Így az Európai Tanács szócsövének is tekinthető Politico cikke az esetleges fegyveres konfliktusról akár előrevetítés is lehet a közelgő osszeomlás előtt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések