A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ujhülyének Azahriah az új kedvence


Az EFOTT-on kérdezték a hazaáruló, ex-szocialistát.

Ujhelyi István az elmúlt harminc évben rendszeres fesztiválozó volt. Az Index kérdésére azt is elmondta, Azahriah az új kedvence, de kedveli Kispált, ahogy az Illést is, az EFOTT-on pedig nem hagyta ki a Halott Pénzt. A szombat esti Azahriah-fellépésről a vasárnap hajnali brüsszeli út miatt le kellett mondania.

Az MSZP-ből kilépett EP-képviselő szerint a fesztiválokon könnyebb elérni a fiatalokat, a Szigeten szokott fogadóórát tartani, és a Szegedi Ifjúsági Napokon is rendszeresen lehet vele beszélgetni.

„Egyre jobban érdekli a fiatalokat a politika. Kimaradt körülbelül két évtized, amikor teljesen apolitikusak voltak, de most annyi turbulencia van Magyarország környékén, hogy aktívabban figyelik például a kormány és az unió közötti vitákat. Magas százalékuk érti, hogy az uniós létünk kulcskérdés, a mostani 17-18 éves korosztály kifejezetten politikusossá vált” – mutatott rá Ujhelyi István.

Az EP-képviselő tavaly készített egy felmérést arról, hogy milyen ügyek foglalkoztatják a fiatalokat. Az eredmények alapján Magyarország uniós léte érdekli őket, míg hazai szinten a lakhatás és a stabil megélhetés, „azért is mennek el Magyarországról, mert sokkal stabilabbnak, kiszámíthatóbbnak látják a jövőjüket, mint a magyar valóságban, amely sokszor pont a közélet miatt válik meglehetősen taszítóvá”.

Ujhelyi István másfél hónapja jelentette be, hogy nem indul a jövő évi választásokon. A karrierjére vonatkozó kérdésre elárulta:

Tartottam tőle, hogy 29 év után hogyan élem meg belülről ezt a helyzetet, de felszabadulásérzésem van. Brüsszelben uniós szintről kaptam állásajánlatokat, valamint szeretnék egy olyan támogató irodát alapítani, ami a magyar érdekképviseleteket, szakszervezeteket, diákmozgalmakat, önkormányzatokat segíti uniós ügyekben. – beszélt a terveiről Ujhelyi István, hozzátéve: közben szervezik az Esély Közösséget, a körülbelül 1500 tag mellett van mintegy 24 ezer érdeklődő, párttá nem alakulnak, de közéleti mozgalomként működnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések