A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb szlovák tűzoltók indultak Görögországba


Pénteken újabb szlovák tűzoltócsapat indult Görögországba, hogy Rodoszon felváltsa a Tűzoltó- és Mentőszolgálat oltásában eddig résztvevő harminc tagját. 

Szlovákia kis ország, de válsághelyzetekben lehet ránk számítani - jelentette ki pénteken Pozsonyban Ódor Lajos. Az ügyvivő kormányfő - aki egyben a Belügyminisztériumot is irányítja - a Görögországba induló tűzoltók búcsúztatásán úgy fogalmazott, ezt már idén is több alkalommal bizonyították, például a török földrengés után, vagy az olasz árvizeknél.

Az Új Szó tudósítása szerint a kivonuló lánglovagok a Rodoszon lévő harminc kollégájuk felváltására indultak el. A kormányfő köszönetet mondott a megjelenteknek és a bátorságukat méltatta, emlékeztetve, hogy bevetésükkel a szlovákiai turistákat is segítik.

Az első szlovák kollektíva július 20-án érkezett meg a katasztrófa sújtotta térségbe. A tűzoltókat Vati település környékén vetették be, ahol egy nagykapacitású ciszterna működtetésével biztosították az oltáshoz szükséges vizet a helyi szakembereknek, majd a lángok lokalizálásában is részt vettek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések