A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb fordulat a kínai–amerikai kereskedelmi háborúban


Az amerikai szenátorok jóváhagyták az október 1-jén kezdődő pénzügyi évre vonatkozó védelmi költségvetés-tervezet módosítását, amely megtiltja az olajtermékek stratégiai tartalék terhére történő értékesítését Kínának.


A módosító indítványt korábban Ted Cruz texasi republikánus és Joe Manchin nyugat-virginiai demokrata szenátorok nyújtották be. A javaslatot nyolcvanöten támogatták, míg tizennégy törvényhozó ellenezte.

A módosítás „megtiltaná az amerikai energiaügyi minisztériumnak, hogy az amerikai stratégiai kőolajkészletből kőolajtermékeket (például nyersolajat) adjon el olyan szervezetnek, amely a Kínai Kommunista Párt tulajdonában, ellenőrzése vagy befolyása alatt áll” – jelentette a TASZSZ.

Az amerikai stratégiai kőolajkészletet jelenleg Texas és Louisiana államban négy tárolólétesítményben tárolják. Összesen mintegy 348,62 millió hordó olajról van szó.

A teljes engedélyezett tárolási kapacitás 714 millió hordóban van meghatározva. Az amerikai olajtartalék a világ legnagyobb állami tulajdonú készlete.

Az amerikai kormány időszakosan használja fel az olajtartalékokat, hogy elkerülje az üzemanyagárak túlzott emelkedését.

Ami a mostani tilalmat illeti, az inkább szimbolikus jellegű. Kínának van honnan olajat vásárolnia. Például Oroszországból, amely az első számú partnere.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések