A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb bevetésen a Wagner-csoport


Jevgenyij Prigozsin Telegram-csatornája szerint a Wagner-csoport elfoglalta táborát, és már meg is kezdte a belarusz hadsereg, illetve a tartalékosok kiképzését. A hírhedt zsoldosok a baltiak nagy örömére a litván határtól nem túl távoli Oszipovicsiben tanyáznak.


A belarusz védelmi minisztérium ütemtervet készített a Wagner PMC-vel való együttműködéshez – jelentette be a tárca sajtószolgálata a hétvégén.

„A Honvédelmi Minisztériumhoz nagyon sok megkeresés érkezik a Wagner PMC fegyveres erőinek és harcosainak további közös képzési rendszerének ügyében. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a katonai osztály és a cég vezetése a közeljövőre vonatkozó ütemtervet dolgozott ki, amelynek lényege a képzés és tapasztalatátadás a hadsereg különböző ágazatai és egységei számára” – olvasható a közleményben.

A fegyveres erők televíziós csatornája, a Vojen Tv közben arról számolt be: befejeződtek az előkészületek a  belarusz gyakorlótereken a belarusz és orosz katonai személyzet közös képzésére.

„A harci kiképzés részeként tervezett gyakorlatok lebonyolítása ellenére az (...) egységek mindig készen állnak az azonnali bevetésre a biztonság és védelem biztosítása érdekében” – írta a portál.

A csatorna már egy riportot is közölt a Wagner PMC és a belarusz katonák közös gyakorlatozásáról:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések