A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tűsarkúban futottak a madridi pride résztvevői


24. alkalommal futottak neki a rajthoz állók a madridi versenynek, ahol az egyetlen kritérium, hogy a viselt lábbeli sarkának legalább 10 centisnek kell lennie – írja a Reuters. 


Spanyolországot régóta LMBTQ-paradicsomnak tekintik, a fővárosban rendezett pride során pedig már hagyománynak számít a tűsarkú-futóverseny. A főként férfiakból álló résztvevőknek Madrid Chueca negyedében, macskaköves utcán kellett véghez vinni a mutatványt. Indulás előtt mindenki cipősarkát akkurátusan lemérték, nehogy valaki jogosulatlan előnyt szerezzen egy laposabb lábbelivel.

Idén is voltak, akik sportos ruházatban küzdöttek a 350 eurós (mintegy 130 ezer forintos) fődíjért, mások jelmezben vagy parókában igyekeztek bokaficam nélkül teljesíteni a távot.

A madridi pride szombaton ért véget a hagyományos felvonulással, amelyen mintegy másfél millió ember vett részt.

Marseille-ben idén elmaradt a Pride a migránslázadás miatt...Spanyolországban július 23-án választások lesznek, a balliberálisok attól rettegnek, hogy jobboldali kormány kerülhet hatalomra. Ezért a felvonulók "A jogainkért, az életünkért, büszkén" jelmondattal álltak meg a városháza előtt, tüntetve a polgármester ellen, aki nem volt hajlandó kitenni a szivárványzászlót az alkalomra.

A jobboldali VOX pedig egy kukába kidobott szivárványos ronggyal kampányol.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések