A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több száz csehországi roma demonstrált az ukrán menekültek ellen


Több száz csehországi roma demonstrált a csehországi Pardubicében az ukrán menekültek ellen, miután a napokban konfliktus alakult ki a két társadalmi csoport közt – írja a Dennik N című lap csehországi kiadása. 


A lap szerint a romák végigvonultak a városon az ellen tiltakozva, hogy szombaton több roma és három ukrán közt összetűzés alakult ki. A rendőrség közlése szerint a verekedésben mintegy húsz ember volt érintett. A romák egyike komolyabban megsérült, három embert pedig őrizetbe vettek.

A sérült roma azt állította, hogy az ukránok provokálták ki a verekedést, és már korábban is megfenyegették őket. Elmondása szerint a verekedés közben az egyik ukrán előrántott egy kést és megszúrta őt. A rendőrség többször is nyugalomra intette az embereket. A helyi rendőrkapitányság szóvivője szerint vádemelés még nem történt az ügyben, jelenleg is zajlik a nyomozás.



A demonstrálók egyike azt mondta a helyi sajtónak, a tüntetéssel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy ők is cseh állampolgárok, és békében szeretnének élni anélkül, hogy állandóan fegyvert kellene viselniük. Utalt arra is, hogy nem a szombati volt az első összetűzés a romák és az ukránok közt – írja az Index.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések