A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány bement a parlamentbe, Dömötör Csaba tette helyre


Gyurcsány Ferenc azzal kezdte felszólalását, hogy "borzasztó évünk volt, a következő ennél is rosszabb lesz. Orbán Viktor radikális szélsőjobboldali kormánya eljátszotta az ország becsületét, felélte az ország tartalékait. Elfogytak a nagy tervek, nincsenek felvillanyozó álmok, közös nemzeti célok. Ami maradt, az a magány, a sodródás, a pangás. A kormányfő nemzetközi ámokfutásáról nem beszélek." 


A DK elnöke szerint, "olyan Magyarország jött létre, ahol a nemzet vagyonának egyharmadát a lakosság leggazdagabb 1 százaléka tartja kézben, miközben a közterhek nagyobb részét a megélhetéssel küzdők állják. Olyan ország ez, amelyben az elmúlt egy évben egész havi jövedelmüket veszítették el az emberek az infláció miatt" – harsogta Gyurcsány.

„Beköszöntött az élelmiszerszegénység-korszaka. Ezt az inflációt nem a háború, nem is az önök által rendre megszavazott szankciók okozták. A rekorder magyar infláció az Orbán-kormány tehetségtelenségének, alkalmatlanságának a jele és az ára" – folytatta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: háziorvosok, szakápolók hiányoznak, 16 ezer üres tanári és 14 ezer üres pedagógiai munkatársi állás van. A volt miniszterelnök kitért arra is, hogy az európai adófizetők nem akarják Magyarország fejlesztésére fordítani saját pénzüket.

A DK-s vezér hangsúlyozta, a kormány becsapta a magyarokat, „egy éve azt ígérték, minden jobb lesz, de minden rosszabb lett. Megszüntették az általános rezsicsökkentést, a százezrek által választott egyszerű adózási formát, a katát, megvonják a babaváró hitelt a 30 évnél idősebb pároktól, a városokban megszűnik a csok. Ezt hozta el az önök kormányzása, amiről, tegyük hozzá, egy megveszekedett szót nem szóltak a választás előtt. Sőt, az ellenkezőjét mondták".

A kormányfő „zagyva háborúskodása" helyett ők az élettel és az emberekkel foglalkoznának, szociáldemokrata politikát szeretnének, „fizessenek a milliárdosok".

Válaszában Dömötör Csaba elárulta, abban egyetértenek, nehéz év volt, csak az okokban nem: Magyarország és Európa nehézségeit a háború és az arra adott válaszok okozzák – írja az Index.

Milyen érzés nemzeti vagyonról beszélni úgy, hogy a privatizációból lett vagyonos? Az önök kormányzása idején széthordták a magyar ipar jelentős részét. Milyen érzés egy elkobzott villából beszélni a nemzeti vagyonról?

– kérdezte az államtitkár Gyurcsány Ferenctől.

Dömötör Csaba a volt miniszterelnöktől nem szívesen fogadna javaslatokat, „nem csak azért, mert a sajátjaira lövetett és mást gondolunk a világról, hanem azért, mert világos összehasonlítási lehetőségünk van, hogy milyen az, amikor önök kormányoztak, és milyen az, amikor ez az oldal kormányoz". Az államtitkár többek között felsorolta a minimálbér-emelést, a rezsitámogatás fenntartását, valamint a munkanélküliség harmadára csökkentését.

A kormánypárti politikus három kéréssel fordult Gyurcsány Ferenchez:

Minden lehetséges eszközzel lépjen fel az ellen, hogy külföldről finanszírozzák a baloldali pártokat.

Ne követelje a polgármestereitől, hogy hadakozzanak a kormánnyal, „az egyik nap rámordult Karácsony Gergelyre, aki másnapra felborzolta politikai tollazatát és heves hadakozásba kezdett a kormánnyal, még az adókat sem akarja befizetni".

Ne dolgozzanak az uniós pénzek hazahozatala ellen.

„Tisztelt Gyurcsány úr, az elmúlt egy évben a baloldal ugyanazt a tőről metszett országellenes politikát folytatta, mint a választás előtt. Jöjjön le arról az útról, amelyre Őszödön felment, az elején kicsit nehéz és ismeretlen lesz, de megéri" – zárta válaszát Dömötör Csaba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések