A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Tisztességtelenül járt el a magyar kormány a Dunaferr kapcsán” – ukrán cég vádolja az Orbán-kabinetet


A Metinvest szerint a kormány áron alul adta el a csődbe ment Dunaferrt.

Az ukrán Metinvest (acél- és bányászati ​​vállalatok nemzetközi csoportja) azzal vádolta meg a magyar kormányt, hogy áron alul adták el a csődbe ment ISD Dunaferr Zrt-t Sanjeev Gupta indiai befektetőnek – olvasható a Bloombergen.

Mint írják, az ajánlattételi eljárásából kizárt Metinvest csütörtöki közleményében azt állította, hogy az árverés nem volt átlátható, és az eljárás kivizsgálását kérte az Európai Uniótól. Az ukránok szerint a magyar kormány eleve úgy írta ki a pályázatot, hogy legitimálja az üzem nem piaci értéken történő átruházását egy konkrét vevő, a Liberty Steel számára. Amikor a minisztérium bejelentette, hogy a Liberty Steel lesz az új tulajdonos, a kormányt és a kiválasztott vevőt is a Dunaferr megmentőjeként tüntették fel – olvasható a cikkben.

A Metinvest szerint a Dunaferr ára 200 millió euró lehetett volna egy „átlátható aukción”, de ehelyett a Liberty egyike volt annak a két befektetőnek, akik versenyezhetnek, és mindössze 55 millió euró felajánlásával nyerte meg a licitet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések