A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feldühödött indiai nők felgyújtották a keresztény nők megerőszakolásáért felelős férfi házát


Egyre nagyobb a felháborodás Indiában


A közösségi médiában szerdán este kezdett el terjedni egy videó, amelyen fiatal férfiak egy csoportja látható, amint két nőt bántalmaznak és egy mezőre vonszolnak – írja a Mandiner.

A felvétel nagy felháborodást váltott ki Indiában, és annak ellenére elterjedt, hogy a hatóságok erősen korlátozták az internetet a térségben, az újságírókat pedig kitiltották az államból. Narendra Modi indiai miniszterelnök pedig megtörte a több mint két hónapja tartó hallgatását, és nyilatkozott a Manipurban történt halálos etnikai összecsapások ügyében csütörtökön.

Az elkövetőt a miniszterelnök beszéde után sikerült letartóztatni. Azt állítják róla, hogy májusban az utcára hurcolt két nőt, majd később arra buzdította a tömeget, hogy megerőszakolja és meztelenül felvonultassa őket.

Pénteken feldühödött női tüntetők felgyújtották az illető házát – írta meg az Al Jazeera.

„A helyi nők köveket dobáltak és felgyújtották az egyik faluban az elsőrendű vádlott házának egyes részeit” – mondta Hemant Pandey, egy magas rangú rendőrségi tisztviselő az állam fővárosában, Imphalban. „Arra kérjük a nőket, hogy békésen tiltakozzanak, mivel nagy a nyugtalanság. Megértjük a dühüket” – mondta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések