A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejfölös, fokhagymás tócsni egyszerűen: a krumpli mellett reszelt répa is kerül bele


Ha szereted a finom, klasszikus tócsnit, a reszelt répás változat is garantáltan ízleni fog.


Tócsnit számtalan változatban készíthetsz: a reszelt répás változat mellett létezik a zalai kefires vagy tepsiben sült hagymás is. Most egy hagyományos, tejfölös receptet mutatunk, amelyben a krumpli egy részét zöldség helyettesíti, így kalóriát is kevesebbet tartalmaz. Miután kikeverted a masszát, ne hagyd állni, hanem rögtön tedd a serpenyőbe, mert a krumpli hamar megfeketedik.

Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg tejföl
👉 2 krumpli
👉 2 répa
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:
A krumplit és a répát tisztítsd meg, és reszeld egy tálba. Add hozzá a sót, a borsot, a fokhagymaport, a tejfölt és annyi lisztet, hogy jól kezelhető masszát kapj. Dolgozd jól össze.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a tócsnikat félig ellepi. Evőkanállal halmozz bele adagokat, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket aranyszínűre. A kész kis lepényeket szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd fel. Tálald szaftos húsok mellé, vagy magában, fokhagymás tejföllel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések