A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szökött kengurut üldöztek Budapest kertvárosában


Pénteken a 18. kerületben, egy lakóház kertjében ugrándozott az a kenguru, amit hónapok óta fent van a Jófogás hírdetései között is,

A hirdetésben azt írták, hogy egy éves hím Bennett-kengururól van szó. „Az embernek a comb közepéig ér. Táplálkozasa mint egy Nyúlnak”– tette hozzá a hirdető, aki 240 ezer forintot kért volna el az állatért. 

AUSZTRÁLIA IKONIKUS JÓSZÁGA AZÓTA VALAHOGYAN MEGSZÖKÖTT TŐLE.

A kenguru láthatóan remekül érezte magát a pestszentlőrinci kertben. A helyi rendészek nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy befogják az erszényes állatot.

A kenguru nem bizonyult eddig veszélyesnek, a lakók által készített fotók alapján kifejezetten barátságosnak tűnik  – írta meg a Blikk.


Elkapták Benit

A lap cikkében még azt írták, hogy az állat befogása még zajlik. Azóta Szaniszló Sándor kerületi polgármester közzétett egy bejegyzést, amelyben közölte: elkapták a Beni névre hallgató bennett-kengurut.

Gazdája bejelentése alapján szerencsésen megtaláltuk egy kertben hűsölve a Kosztolányi utcában, közel a lakóhelyéhez. Mostmár otthon van a szerettei körében.


„A kistermetű benett-kenguru nem védett faj, így szabályosan tartható Magyarországon” – tette hozzá.

Az utóbbi években Magyarországon is viszonylag gyakran szöktek meg kenguruk a gazdáiktól. Volt olyan állat, amelyet több napig kellett hajszálni, mire befogták.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések