A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkés rizottó sok zöldséggel: akár maradék sült húsból is készítheted


Bár az olaszok előételként eszik a rizottót, a csirkés, zöldséges változat olyan laktató, hogy főfogás is lehet belőle.


A csirkés-zöldséges rizottó tökéletes választás, ha könnyű, mégis laktató ételt tennél az asztalra. Felhasználhatod hozzá a maradék sült húst, de gyorsan piríthatsz is csirkemellet. Használj magasabb keményítőtartalmú rizottórizst, ami fokozatosan magába szívja a húslevest és a bort, így krémesebb textúrát eredményez. Érdemes úgy készíteni, mint az olaszok, a fehérbor és a parmezán különlegessé teszi az egyszerű ételt.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 db csirkemellfilé
👉 4 bögre csirkehúsleves
👉 2 bögre rizottórizs
👉 1 bögre zöldborsó
👉 0.5 bögre fehérbor
👉 1 db cukkini
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 db paradicsom
👉 1 db répa
👉 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 ág kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Dobd hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még egy percig. Tedd hozzá a kis kockákra vágott csirkemellet, sózd, borsozd ízlés szerint, és süsd öt percig.

Rakd hozzá a rizst, és azt is pirítsd egy-két percig. Részletekben öntsd hozzá a levest, a bort, és többször megkeverve párold. Amikor a rizs félpuha, tedd hozzá a feldarabolt cukkinit, a répát, a borsót és a paradicsomot. Óvatosan forgasd össze, és párold addig, amíg a rizs magába szívja a folyadékot, és minden megpuhul. Végül szórd meg kakukkfűvel és reszelt parmezánnal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések