A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovéniában terjeszkedik a Mol


A Mol-csoport pénteken lezárta az OMV Slovenija tervezett felvásárlását, és átmenetileg több mint 170 töltőállomással bővítette szlovéniai hálózatát, így az INA horvát olajipari vállalattal együttműködve a második legnagyobb szereplővé lépett elő az országban.


Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásuk szerint a Mol-csoport, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi integrált olaj-, gáz-, petrolkémiai, valamint fogyasztói kiskereskedelmi vállalata az INA-val közösen az OMV Slovenija 92,25 százalékos részesedésének felvásárlására irányuló tranzakciót hajtott végre. A 301 millió eurós vállalati érték 311 millió eurós saját tőke vételárat eredményezett.

A közös töltőállomás-hálózat több mint 170 telephelyet foglal magába Szlovéniában.

Az akvizíciót követően a Mol eltökélt szándéka, hogy a kibővített szlovéniai hálózatot működtető munkavállalók szakértelmére támaszkodva biztosítsa az üzletmenet folytonosságát – olvasható a tájékoztatóban, amely hozzáteszi, hogy az elkövetkező napokban az OMV Slovenija d. o. o. vállalat neve MOL & INA d. o. o.-ra változik, székhelye pedig továbbra is Koperben marad.

A MOL & INA a Mol-csoport részeként megerősíti pozícióját a szlovén piacon, és lehetővé teszi a kis- és nagykereskedelmi ügyfelek számára, hogy a jövőben az eddiginél is könnyebben jussanak hozzá a kiváló minőségű termékekhez és szolgáltatásokhoz – írták.

A tranzakció lezárását követően a Mol és a Mol-csoport horvátországi tagja, az INA között létrejött megállapodás értelmében a horvát vállalat a jelenlegi 7,75 százalékról 33 százalékra növeli részesedését az OMV Slovenijában. Az újonnan megvásárolt töltőállomások közül 27 fog INA márkanév alatt működni.

A Mol-csoport több finomítót is üzemeltet Szlovénia szomszédságában: Magyarország és Szlovákia mellett Horvátországban, ahol jelenleg is zajlik a rijekai finomítót korszerűsítése – írja az Index.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések