A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos és ropogós sült oldalas, ami magától leválik a csontról - A vele készült hagyma a titka


Készítsd el a sült oldalast minimális munkával, és vele sült hagymával!


A hagymás sült oldalas valóságos főnyeremény: amellett, hogy mennyei, alig igényel belefektetett munkát. Tálalhatod a megszokott módon valamilyen körettel, de főzelék tetejére is tökéletes. A fűszerezéssel óvatosan bánj, túl sokat ne használj hozzá, hogy a hús eredeti íze is érvényesülhessen. Az oldalast legjobb alacsony hőfokon, lassan sütni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg oldalas
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 nagy hagyma
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 1 kávéskanál majoránna
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. Mindkét oldalukat szórd meg köménnyel, majoránnával, sóval és borssal, és helyezd el őket egymás mellett szorosan egy tepsiben. A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd mindegyiket kettőbe, és helyezd el a hússzeletek között. A hagymát is szeleteld fel, és oszd el a hús mellett és a tetején.

Takard le alufóliával, és told 130 fokos sütőbe. Víz nem kell alá, mert így is elég szaftot ereszt. Két óra elteltével fordítsd meg a hússzeleteket, és így süsd további egy órát. Amikor az egész sütési idő letelt, vedd le az alufóliát a tetejéről, a sütőt kapcsold be 180 fokra, és nagyjából húsz perc alatt pirítsd meg a húsokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések