A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Schiffer a tusványosi beszédről: Botrányos volt a demars gúnyolódó ismertetése


„Megtudtuk, hogy mi lesz 2030-ban és 2040-ben, de hogy holnap és a jövő évben mi lesz, az nem derült ki" – fogalmazott Mesterházy Attila az Egyenes beszédben. 


Schiffer András és Mesterházy Attila Orbán Viktor tusványosi beszédét elemezték az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Rónai Egon vendégei a műsor elején a miniszerelnök felvezetését eltérően közelítették meg. Mesterházy szerint Orbán a hozzá intézett demarsot „ügyesen" használta fel.

Schiffer András viszont botrányosnak tartja a demars „gúnyolódó ismertetését". „Egy kocsmai beszélgetésnél kellemes röhögést váltanak ki" – jegyezte meg a kormányfő mondataival kapcsolatban.

Az ügyvéd Románia félprezidenciális berendezkedése miatt nem tartja kizártnak, hogy a demars „jelzés volt a román fél részéről: ez nem a kormány álláspontja, hanem az elnöké". A volt országgyűlési képviselő szerint Orbán „ezzel a kiszólásával paradox módon pont a PSD mögötti tábort háborította fel még jobban".

„Megtudtuk, hogy mi lesz 2030-ban és 2040-ben, de hogy holnap és a jövő évben mi lesz, az még nem derült ki."

– fogalmazott Mesterházy Attila.

„Szerényebben közlekednék a náci múlt és a holokauszt tekintetében"

– hangsúlyozta Schiffer András az osztrák sajtó és közszereplők megnyilvánulásaival kapcsolatban, amelyben Orbán Viktor beszédét kritizálták.

A beszélgetés végén az ügyvéd megjegyezte, hogy „ha a magyar gazdaság ilyen szinten monokultúrális, akkor egy újabb szankciós hullám meg fogja fektetni a gazdaságot".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések