A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az egyiptomi külügyminisztérium bekérette a svéd ügyvivőt a Korán meggyalázása miatt


Az utóbbi hetekben a svéd diplomáciai képviselőket Rijádban és Teheránban is bekérették 


Az egyiptomi külügyminisztérium bekérette az országban működő svéd diplomáciai képviselet ügyvivőjét, hogy tiltakozzon, amiért az európai országban több demonstráció során az iszlám vallás szent könyvét, a Koránt is meggyalázták – jelentette be az arab ország külügyi szóvivője kedden.

Kairó a többi között arra reagált, hogy egy iraki menekült múlt csütörtökön – a svéd hatóságok engedélyével – Irak stockholmi nagykövetsége előtt megtaposta és széttépte a muszlim szent könyv egy példányát, bár előzetes bejelentése ellenére nem égette el. Június végén ugyanez a menekült már elégette a Korán egy példányának néhány oldalát Stockholm legnagyobb mecsete előtt, ráadásul az iszlám egyik legszentebb ünnepe, az íd al-adha (áldozati ünnep) kezdetén.

Az utóbbi hetekben a svéd diplomáciai képviselőket Rijádban és Teheránban is bekérették, Bagdadban pedig a feldühödött tömeg megtámadta Svédország nagykövetségét. Bár az iraki külügyi tárca elítélte ezt a támadást, bejelentette, hogy kiutasítja a svéd nagykövetet, és hazahívja Irak stockholmi ügyvivőjét.

Az egyiptomi minisztérium kifogásolta azt is, hogy kedden öt aktivista felgyújtotta a Korán egyik példányát Egyiptom koppenhágai nagykövetsége előtt. Kevesebb mint egy hét alatt ez volt a harmadik ilyen incidens a Svédországgal szomszédos Dániában.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések