A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: A Wagner-csoport nem létezik


Az orosz elnök egy interjúban beszélt a Wagner-csoportot alapító Jevgenyij Prigozsinnal tartott megbeszéléséről. Putyin a puccskísérlet kapcsán kijelentette, hogy a zsoldoscsoport jogilag már nem létezik, így nincs miről beszélni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy a Wagner zsoldoshadsereg jogilag nem létezik.

Nos, A Wagner PMC nem létezik! Nálunk nem szabályozza törvény a katonai magánvállalatokat. Egyszerűen nem létezik. Nincs ilyen jogi entitás

– idézte Putyin a Kommerszant című orosz lapnak adott interjúját a CNN, amelyben először beszélt a Jevgenyij Prigozsin Wagner-alapítóval való találkozójáról. Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő hétfőn jelentette be, hogy Putyin néhány nappal a Wagner-lázadás után, június 29-én személyesen találkozott Prigozsinnal és a Wagner-csoport 35 parancsnokával a Kremlben. Putyin most megosztott néhány részletet erről a találkozóról is:

A találkozón egyrészt értékelést adtam arról, hogy mit tettek a harctéren (Ukrajnában), másrészt arról, hogy mit tettek a június 24-i események során. Harmadrészt bemutattam nekik a további szolgálatuk lehetőségeit, beleértve a harci tapasztalataik felhasználását. Ennyi volt

– mondta. Az orosz elnököt megkérdezték arról, hogy Wagner-csoportot megtartja-e harcoló egységként, erre úgy válaszolt:

A csoport megvan, de jogilag nem létezik! (…) Ez egy külön kérdés, amely a tényleges legalizálással kapcsolatos. De ezt a kérdést az Állami Dumában, a kormányban kell megvitatni. Ez nem egy egyszerű kérdés.

Putyin azt mondta, hogy a 35 Wagner-parancsnoknak többféle folytatási lehetőséget is felajánlott, többek között azt, hogy az eddigi közvetlen parancsnokuk, a Szedoj hívójelű férfi vezetése alatt harcoljanak tovább.- számolt be a pestisracok.hu.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések