A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Picsogás indul: az államkincstárnak tartozó főváros nagyon ráfázik, ha Karácsonyék továbbra sem fizetnek


Egy fideszes módosító javaslat szerint meg lehetne vonni az önkormányzatoktól az állami támogatásokat olyan mértékben, amilyen mértékben az államkincstárnak tartoznak. Gy. Német Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője szerint ez azt jelenti, hogy a kormány elveheti Budapest állami támogatását, ha a főváros nem fizeti be a szolidaritási adót. 


– A kormány így nem csak Budapest, de a BKK állami támogatását is megvonhatja – véli az ellenzéki politikus.

A javaslat szövegezése szerint, ha a helyi önkormányzatnak a kincstárral szemben a nettó finanszírozásból adódóan tartozása áll fenn, a tartozásnak megfelelő összeget a kincstár beszámítja a 14. § (3) bekezdésébe tartozó fejezetből a helyi önkormányzatnak kifizetendő támogatásokból a központi költségvetés "Önkormányzatok rendkívüli támogatása„, a "Vis maior támogatás„ jogcím, valamint a Kormány rendeletében meghatározott jogcímek kivételével.

Karácsony Gergely főpolgármester áprilisban jelentette be, hogy a tehetős önkormányzatokat sújtó szolidaritási adóból 33 milliárd forintot fizetnek be, a fennmaradó 25 milliárdot viszont törvénytelen elvonásnak minősítik, melyet nem tudnak és nem is akarnak befizetni.

A főváros az ügy miatt a Pénzügyminisztérium ellen pert indított a közigazgatási bíróságon.

A főváros a szerdai közgyűlésen döntött arról, hogy 25 milliárdról 40 milliárd forintra emelik a főváros folyószámlahitel-keretét.

Közben KamuGeri már el is kezdte a sírdogálást a Facebook profilján:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések