A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Özönvízszerű esőzések okoztak áradásokat az erdőtüzekkel küzdő Kanadában


Özönvízszerű esőzések okoztak áradásokat Kanada délkeleti részén, miközben az ország kiterjedt térségeiben továbbra is erdőtüzek pusztítanak.


A helyi sajtó a rendőrségre hivatkozva helyi idő szerint szombaton négy eltűntről számolt be, akik közül ketten gyerekek.

„Háromhavi csapadékot kaptunk kevesebb mint 24 óra alatt. Az eső gyorsan és erősen jött” – hangsúlyozta Tim Houston, az érintett Új-Skócia kanadai tartomány miniszterelnöke a péntek óta tartó záporokra utalva. „Változóban a klímánk, ez nyilvánvaló körülöttünk” – tette hozzá. Májusban és júniusban Új-Skóciában is heves erdőtüzek lángoltak.

Úgy tudni, a két eltűntként nyilvántartott gyerek egy autóban ült, amelyet magával ragadott az ár. Három másik utas még ki tudott szabadulni a járműből. A két másik eltűnt esetében egy férfiról és egy fiatalról van szó, az ő autójukat is víztömegek ragadták el.

Helyi sajtójelentések szerint házakban, utakban és hidakban is károk keletkeztek. Egy időre hetvenezer ember maradt áramszolgáltatás nélkül a régióban, és százakat szólítottak fel, hogy menjenek biztonságos helyre.

Szombaton egész Új-Skócia területére vészhelyzetet hirdettek.

Mindemellett az észak-amerikai ország más területein továbbra is erdőségek lángolnak a rendkívüli hőség és szárazság közepette. A hatóságok szerint eddig több mint százezer négyzetkilométer erdőség vált a lángok martalékává.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések