A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz irónia: A nyugati nagykövetségek előtt fogják kiállítani a megsemmisített NATO-harcjárműveket


Oroszország a megsemmisített katonai felszereléseket az Ukrajnának szállított nyugati országok nagykövetségei előtt állítaná ki. Az ötletet az orosz parlament alsóházában, az Állami Dumában vetették fel szerdán.

A duma elnöke, Vjacseszlav Vologyin megbízta a parlament védelmi bizottságát, hogy tárgyaljon az ötletről a védelmi minisztériummal, hogy a lehetséges kiállítások részleteit tisztázzák.

“Különösen érdekes az a javaslat, hogy az elégetett katonai felszereléseket azoknak az országoknak a nagykövetségei közelében helyezzük el, amelyek Ukrajnába küldték” – jelentette ki Vologyin.

Az ötlet emlékeztet Ukrajna akcióira, amely állandó kiállítást hozott létre Kijevben a megsemmisült katonai eszközökből, amelyekről azt állítja, hogy oroszoké. Ukrajna kiégett tankokat is küldött turnézni több európai városba, köztük a német fővárosba, Berlinbe.

Ez utóbbi erőfeszítések látványosan visszaütöttek, mivel a kiállítások a tervezettnél hamarabb befejeződtek, miután a helyiek többször is virágot vittek a tankoknak.

Ukrajna a jelentések szerint az elmúlt hónapban súlyos veszteségeket szenvedett a nyugatról szállított felszerelésekben. Több amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjárművet és M113-as páncélozott személyszállító járművet, valamint ezek holland gyártmányú változatát, az YPR-765-öt és német gyártmányú Leopard 2 harckocsikat semmisültek meg.

A veszteségek akkor következtek be, amikor Kijev június elején megindította régóta beharangozott ellentámadását. Moszkva szerint a támadás nem ért el eredményt.

Oroszország többször felszólította a Nyugatot, hogy hagyja abba Ukrajna “felpumpálását” válogatott fegyverekkel, figyelmeztetve, hogy ez csak meghosszabbítaná az ellenségeskedéseket, nem pedig megváltoztatná azok végkimenetelét. Moszkva magas rangú tisztviselői azt is hangsúlyozták, hogy Kijev egyre kifinomultabb fegyverekkel való ellátása növeli az Oroszország és a NATO közötti közvetlen konfliktus kockázatát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések