A savanykás görög citromleves hidegen és melegen is frissítő.
Tökéletes választás a görög citromleves, ha gyorsan szeretnél valami hűsítő fogást az asztalra tenni, Munka tényleg alig van vele, és csak azt kell kivárnod, hogy a rizs puhára főjön a vitamindús alaplében. Az apróra vágott, friss petrezselyem kihagyhatatlan belőle, de azt mindig csak a legvégén add hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 3 dkg rizs
👉 1 l alaplé
👉 1 citrom
👉 1 tojássárgája
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A rizst tedd fel főni az alaplében, közben ízlés szerint adj még hozzá sót és borsot. A petrezselymet aprítsd fel, és tedd félre.
Amikor a rizs megpuhult, a tojást válaszd ketté. A sárgáját villával verd fel, add hozzá a citrom kifacsart levét, és néhány kanállal a főzőléből is. Erre azért van szükség, hogy ki ne csapódjon. Lassan, folyamatosan kevergetve öntsd a citromos tojást a leveshez, és azonnal húzd le a tűzről. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel is. Tálalhatod melegen, de hidegen is finom.
A félretett tojásfehérjét ne dobd ki, mert sokféle finomsághoz használhatod fel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések