A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: a háború el fog húzódni, mert a nyugatiak háborút akarnak


Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök kora este közösségi oldalán jelentette be, hogy a szokásos péntek reggeli időben ad interjút július 14-én a Kossuth Rádiónak, azonban a helyszín változik, ugyanis Sopronból fog jelentkezni. 

Itt van ugyanis a kihelyezett kormányülés, amely péntek délben fejeződik be.

A NATO-csúcs után úgy tűnik, a háború el fog húzódni. A béke hangján alig-alig beszélünk. A háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Szerinte teljesen más jövő vár a magyarokra, ha van illetve ha nincs háború. Szerinte a Nyugat háborút akar.

Orbán Viktor arról tájékoztatta a kormányt a NATO-csúcs után, hogy „a nyugatiak háborút akarnak”, abban érdekeltek, hogy még jó ideig ne érjen véget az orosz-ukrán háború. Erre kell felkészülnie a magyar kormánynak szerinte.

„Ha Ukrajnát felvettük volna a NATO-ba, az azonnali világháborút jelentett volna”

– mondta a kormányfő, aki szerint mindenképp meg kellett akadályozni, „le kellett takarítani a tervet” a NATO-csúcson, hogy Ukrajnát felvegyék a katonai szövetségbe.

Ha bajban vagy, viselkedj rendesen – üzent az ukránoknak a miniszterelnök.

„Az ukránok agresszívek” szerinte, és folyamatosan követelőznek. Orbán szerint a békéhez azzal nem kerülnek közelebb, hogy újabb és újabb fegyvereket szállítanak Ukrajnába, csak eszkalálódik a helyzet.

„Ha az amerikaiak akarnák, holnap reggel béke lenne”

- jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint Ukrajna elvesztette a szuverenitását. Hogy miért nem akarják ezt az amerikaiak, arra a NATO-csúcson sem kapott Orbán választ.

Infláció

Az inflációt nekünk kell letörni, fülön, üstökön kell ragadni, meg kell taposni

– jelentette ki a miniszterelnök. Szerinte a kormánynak van egy terve, amely segít ebben. Ezek közé sorolta az árfigyelő rendszert, amelyet szerinte több százezren használnak. Ide sorolta továbbá a kötelező akciózást is.

Le kell birkózni, le kell taposni az inflációt – fogalmazott Orbán, hozzátéve: van egy terve a kormánynak, hogy csökkentik egyszámjegyűre az inflációt az év végére.

„Lehet, hogy egy-másfél hónappal hamarabb el tudjuk érni ezt a célt” - fogalmazott.

Migráció

Migránsgettók építését kéri Brüsszel,

A miniszterelnök a migrációval kapcsolatban elmondta, az héten Brüsszelben egy megbeszélésen a többség úgy döntött, hogy bevezeti a kötelező migránskvótát, ez Magyarországra évente több tízezer migráns betelepítését jelentené, migránsgettók építésére kötelezné a tagállamokat.  

A tegnapi kormányülésen áttekintettük milyen politikai és jogi lehetőségünk van arra, hogy megakadályozzuk Brüsszelt a terve végrehajtásában – tette hozzá. 

A „brüsszeli szirének hangját” kellő tisztelettel meghallgatják Orbán szerint, de a tapasztalataink azt mondatják velünk, hogy „no migration”. A kormány továbbra is kitart az álláspontja mellett, hogy csak az jöhet be az Európai Unió területére, akinek érvényes engedélye van.

„A magyar modellt kell követni. Ezért néznek ránk irigykedve azok, akiket elárasztottak a migránsok”

- mondta a kormányfő, aki szerint az új szabályok lerombolnák az Európában egyetlen sikeres magyar határvédelmet. Brüsszel szerint az a helyes, hogy be kell engedni a migránsokat – magyarázta Orbán. A magyarok szerinte három másodperc alatt kipenderítenék a kormányt, ha a nyugat-európai migránspolitikát követné.

„Amíg nemzeti kormány van, addig nem lesznek Magyarországon migránsgettók” – mondta Orbán.

Dollárbaloldal

„Szuverenitáskérdésnek látom” – mondta Orbán a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához érkezett 506 millió forintról. Szerinte komoly probléma, hogy a főpolgármestert megvásárolták külföldről.

„A korrupció mindenhol bűncselekmény”

– állapította meg Orbán, aki szerint rendet kell vágni a jogszabályokban, és ki kell mondani, hogy aki eladja Magyarország szuverenitását, az bűncselekményt követ el.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések