A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Normálisan beilleszkedett a német társadalomba” – életfogytiglanra ítélték Németországban az eritreai késelőt


Egy dél-németországi bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy eritreai menedékkérőt, aki két tizenéves lányt késelt meg, egyiküket halálosan – számolt be a BBC. A 27 éves, csak Okba B néven azonosított férfi decemberben támadta meg a lányokat Illerkirchberg városában. 


A 14 éves Ece nevű lány 23 késszúrásba halt bele, 13 éves barátnője pedig súlyosan megsérült. Az ügyészek szerint a férfi azután támadt rájuk, hogy meglátták a kését, amelyet egy helyi bevándorlási hivatalban akart használni. Azt mondták, azért volt dühös, mert a tisztviselők nem adtak ki neki útlevelet, amelyre azért volt szüksége, hogy Etiópiában megházasodhasson.
 
NORMÁLISAN BEILLESZKEDETT A NÉMET TÁRSADALOMBA

A férfi 2015-ben érkezett Németországba, a menedékkérők szokatlanul nagy beáramlása idején, akik közül sokan háború és üldöztetés elől menekültek. Az ulmi bíróság megállapította, hogy tavaly november előtt normálisan beilleszkedett a német társadalomba, volt munkája, tudott németül és nyugodt személyiség volt.

Okba B azt mondta a bíróságnak, hogy megbánta tettét, és bocsánatot kért a családoktól.

Az ítélet ellen még lehet fellebbezni. Ha azonban az ügyészek szerint helyben marad, akkor a börtönbüntetése alatt kitoloncolhatják. Az ügy nagy felháborodást váltott ki Németországban, de a lányok családjai azt mondták, nem akarják, hogy a bevándorlásellenes csoportok politikailag kihasználják az ügyet. A meghalt lány német volt, török származású családból származott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések