A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Franciaországban lekapcsolhatják a közösségi médiát, amíg nem áll helyre a rend


Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, hogy a kormánynak fontolóra kellene vennie a közösségimédia-hálózatok ellenőrzését és lekapcsolását, „amennyiben a dolgok elszabadulnak" az országban. 


Az elnök megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy miniszterek a Snapchathez és a TikTokhoz hasonló platformokat használó fiatalokat vádolták a zavargások és erőszak szervezéséért és ösztönzéséért – írja a The Guardian.

Át kell gondolnunk, hogyan használják a fiatalok a közösségi oldalakat. Ha a dolgok kicsúsznak a kezünkből, lehet, hogy szabályoznunk kell őket, drasztikusabb esetben meg kell akadályoznunk a hozzáférést hozzájuk. Higgadtnak kell maradnunk, nem dönthetünk ilyesmiről a pillanat hevében. Örülök, hogy eddig erre nem volt szükség – mondta Emmanuel Macron annak a több mint 200 polgármesternek a találkozóján, akiknek a településeit érintette a most kirobbant erőszakhullám.

A KRITIKUSOK SZERINT AZ INTÉZKEDÉS VÉGREHAJTÁSÁVAL FRANCIAORSZÁG OLYAN TEKINTÉLYELVŰ ORSZÁGOK MELLÉ KERÜLNE, MINT KÍNA, OROSZORSZÁG, IRÁN ÉS ÉSZAK-KOREA.

Emmanuel Macron a múlt héten felszólította a közösségimédia-vállalatokat, hogy mutassanak „felelősségtudatot", és távolítsák el azokat a kényes tartalmakat, amelyek erőszakra vagy fosztogatásra buzdítják a felhasználókat.

A francia miniszterek nemrég találkoztak a TikTok és a Snapchat képviselőivel. Másnap Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter azt javasolta, hogy tegyenek jogi lépéseket a közösségi médiát illegális cselekmények szervezésére használók ellen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések