A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem gondolná, mi Ukrajna új titkos fegyvere


Ez a technológia széles körben elterjedhet, ráadásul költséghatékony 

Ukrajna jelentős előrelépéseket tesz a mesterséges intelligenciával (AI) felszerelt kamikaze drónok fejlesztésében – számolt be a Washington Post cikke alapján a karpatalja.info.

A beszámolók szerint az új ukrán, önvezérlő drónok akkor is képesek célpontokat támadni, ha elveszítik a kapcsolatot a kezelőikkel, köszönhetően az AI-alapú szoftvereknek, amelyek érzékelik az elektronikus interferenciát, stabilizálják a drónt, és az előre kiválasztott célpont felé irányítják azt.

Ez a technológia várhatóan növeli az ukrán drónok hatékonyságát a frontvonalbeli műveletekben, lehetővé téve számukra, hogy az esetleges kommunikációs zavarok ellenére is támadhassanak mozgó célpontokat.

Az ezekhez a pilóta nélküli légi járművekhez (UAV) használt mesterséges intelligencia-szoftvert a Twist Robotics fejlesztette ki. A cég szerint ez a technológia széles körben elterjed és költséghatékony lesz, akkor jelentős fejlesztést jelent majd Ukrajna FPV drónarzenáljában – olvasható a portálon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések