A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moszkva: a Kijevnek küldött fegyverek jelentek meg a francia zavargásokban


Franciaországnak fel kellene hagynia azzal, hogy más nemzeteket kioktasson arról, hogyan tartsák fenn a jogállamiságot


Az eredetileg Ukrajnának szállított francia fegyverek felbukkantak a származási országban, és a zavargók a rendőrök elleni támadásban használják őket – közölte az orosz külügyminisztérium szóvivője, számolt be az oroszhirek.hu.

Marija Zaharova csütörtökön a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nyugati országok évek óta tartó támogatása a radikális ukrán nacionalistáknak most felbátorította a hasonlóan gondolkodó erőket a saját földjükön.

„Több médiabeszámoló szerint neonáci csoportok közvetlen akciókat hajtanak végre a franciaországi zavargásokban” – mondta.

„A Kijevbe szállított fegyverek éppen ezeknek a tüntetőknek a kezébe kerülnek, és ott, Franciaországban a rendőrség ellen használják őket” – tette hozzá Zaharova, anélkül, hogy pontosította volna, milyen típusú fegyverekről van szó.

Az Egyesült Államok és szövetségesei által a kijevi rezsimnek nyújtott fegyverek és pénzeszközök „bumerángként hatnak és… kárt okoznak a saját népüknek” – jelentette ki Zaharova, hozzátéve, hogy Moszkva már régóta figyelmeztet erre a veszélyére.


Párizs „táplálja a fegyverek feketepiacát és szponzorálja a nemzetközi határokon átnyúló bűnözést” a Kijevnek nyújtott támogatásával – állította.

Franciaországot hasonló visszahatás érheti, miután „nacionalista militánsokat” képez ki az orosz erők elleni harcra – figyelmeztetett Zaharova, megjegyezve, hogy Párizs csak idén mintegy 4000 ukrán katonának tervez harci kiképzést tartani.

„Senki ne lepődjön meg, ha ugyanezeket [a franciák által kiképzett embereket] egy jövőbeli lázadás során Párizs és más francia városok utcáin látják” – jelentette ki.


A legutóbbi franciaországi utcai erőszakhullámot az váltotta ki, hogy a rendőrség lelőtt egy 17 éves algériai és marokkói származású férfit. Moszkva elítélte mind a rendőri brutalitást, amely szerinte előkészítette az erőszakot, mind a tüntetők által okozott zűrzavart.

Franciaországnak – zárta Zaharova – fel kellene hagynia azzal, hogy más nemzeteket kioktasson arról, hogyan tartsák fenn a jogállamiságot, és inkább a saját belpolitikai problémáival kellene foglalkoznia.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések