A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három vadállat autós versenye okozta az Árpád hídon elgázolt kerékpáros halálát


A vétkes Mercedes sofőre legalább 137 kilométer/órával ment, az ütközés után 70 méteren át pörgött a tetején. A sofőr ismert volt a hatóságok előtt, 13 büntetőpontja volt. A rendőrség kezdeményezte a letartóztatását.

Sajtótájékoztatón ismertette a Budapesti Rendőr-főkapitányság a július elsején, szombat hajnalban az Árpád hídon történt baleset részleteit, amelynek során egy nagy teljesítményű sportautó letarolta a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy ott tekerő biciklist. Balogh Ádám rendőr ezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője elmondta, spontán kialakult verseny okozta a balesetet, amelyben három autó – egy Mercedes és két BMW – vett részt. Mind a három jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt.

A hajsza a Róbert Károly Körúton kezdődött 0 óra 41 perc körül. Az érintett – RACE-001-es rendszámú – 690 lóerős Mercedes haladt elől, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött, és a szalagkorlátba csapódott. A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után életét vesztette.  

A történtekről készült videófelvételeket a rendőrség lejátszotta, ám a baleset pillanatát kegyeleti okokból nem mutatták be.

A Mercedes felborult az ütközés után, és 70 métert pörgött a tetején, végül a két BMW közül a másodikba csapódott be. A soron kívüli igazságügyi szakértői vélemény szerint a Mercedes legalább 137 kilométer/órával közlekedett. Azt is megállapították, hogy az autó menetstabilizátora ki volt kapcsolva. Egyelőre azt is vizsgálják, hogy a feltuningolt autók közül bármelyik esetében felmerül-e, hogy illegálisan növelték az autó teljesítményét.

Kiderült, hogy a Mercedest vezető 33 éves férfi már máskor is balesetezett, 13 büntetőpontja volt. A vezetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A sofőr elismerte a felelősségét, és nem élt panasszal a gyanúsítása ellen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések