A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézes, mázas sült oldalas: egyszerre szaftos, omlós, ragacsos


A húst először főzd puhára, majd utána süsd meg az édes, ragacsos szószban!


Ez az ínycsiklandó fogás a BBQ-oldalas egyszerűbb és gyorsabb változata. Sokan azért szeretnek mézet keverni a szószhoz, mivel az csökkenti a fűszerkeverék fanyarságát, és kellemesen édeskéssé teszi. Az oldalas akkor tökéletes, ha szinte leomlik róla a hús, és finom szaftos.

Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
👉 1.5 kg oldalas
👉 8 szem egész fekete bors
👉 1 fej vöröshagyma
👉 só

A szószhoz
👉 2 dl BBQ-szósz
👉 3 evőkanál méz
👉 2 evőkanál szójaszósz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál barna cukor
👉 1 teáskanál őrölt paprika
👉 0.5 teáskanál őrölt kömény
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
Az oldalast tisztítsd meg, és a csontok mentén vágd kisebb darabokra. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi, majd rakj hozzá sót, egész borsot és vöröshagymát. Főzd puhára egy-másfél óra alatt.

Közben készítsd el a szószt. Egy közepes méretű tálban keverd össze a BBQ-szószt, a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát, a barna cukrot, a paprikát, a köményt. Adj hozzá sót és őrölt borsot ízlés szerint.

Kend be vele jó alaposan a húst, és tedd zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd hozzá a rozmaringot, és told forró sütőbe. Süsd 200 fokon körülbelül 15 percig. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből. Ha kéznél van a grill, a húst akár azon is megpiríthatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések