A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei vegán szendvicskrém zellerből és almából: kovászos kenyérre kenve fantasztikus


A csodás zelleres vegán szendvicskrémbe csak természetes alapanyagok kerülnek, a karakterét pedig pirított napraforgómag adja meg.


Isteni finom vegán szendvicskrémet állíthatsz össze zellerből, almából és pirított napraforgómagból. Nem tartalmaz tejet sem, így teljesen vegán. Mártogatósként vagy friss, ropogós kovászos kenyérre kenve egyszerűen utánozhatatlan. A zeller és az alma más ételekben is jól kiegészíti egymást: krémes levest is főzhetsz belőlük.

Hozzávalók 6 személyre

👉 10 dkg napraforgómag
👉 5 dkg zellergumó
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 kis lila hagyma
👉 1 dl olívaolaj
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 0.5 kis alma
👉 0.5 lime leve
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 őrölt bors

Elkészítés:

A napraforgómagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Kanalazd késes aprítógépbe, sózd meg, és pépesítsd. Utána hagyd a gépben, mert még dolgozni fogsz vele.

Az olajat hevítsd fel. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a megpucolt és apróra vágott lila hagymát, almát és zellert. Fűszerezd borssal és kakukkfűvel, és süsd addig, amíg egy kicsit karamellizálódik. Ekkor kanalazd az egészet az olajjal együtt a pépesített napraforgómaghoz, tépkedd bele a petrezselymet, csavard hozzá a lime levét, és kezdd el ezt is turmixolni. Közben fokozatosan önts hozzá annyi vizet, hogy krémes állagot kapjon. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések