A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megérkezett a honvédség első két Airbus H225M típusú helikoptere Szolnokra


Megérkezett a honvédség első két Airbus H225M típusú helikoptere Szolnokra. A 70-es és 71-es oldalszámú közepes, szállító konfigurációjú gépeket két vízsugárral köszöntötték az MH Kiss József 86. Helikopterdandár területén, írja az MTI.


A francia és magyar pilóták által vezetett gépeket Koller József dandártábornok, a légierő megbízott parancsnoka, Simon Zsolt ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnokhelyettese fogadta. A két helikoptert júliusában adtak át az Airbus Helicopters franciaországi, marignane-i gyártó központjában.

A honvédség a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként 16 H225M típusú, az Airbus franciaországi gyárában készülő, közepes méretű katonai szállítóhelikoptert rendelt. Ezek a nagyobb méretű forgószárnyasok 2026-tól a kifutó, még szovjet gyártású Mi–8-as és Mi–17-es szállítóhelikoptereket váltják fel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések