A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két orosz Be-200-as repülőgép segíti az erdőtüzek oltását Dél-Törökországban


Két orosz Be-200-as repülőgép segít az erdőtüzek oltásában azon a dél-törökországi területen, ahol azok a leginkább tombolnak – közölték szemtanúk kedden a TASZSZ hírügynökséggel.


“Az erdőtüzekből származó sűrű füst látható néhány szálloda területéről a Kemer körzet partvidékén. Helikopterek, valamint egy Be-200 kétéltű repülőgép a levegőből vesz részt a tűzoltásban” – mondta az egyik szemtanú.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma július 18-án közölte, hogy két Be-200 kétéltű repülőgép indult Törökországba, hogy segítsen az erdőtüzek oltásában.

Törökországban július eleje óta rendkívül forró és száraz időjárás uralkodik. A levegő hőmérséklete egyes tartományokban eléri a 47 Celsius-fokot. A tűzveszély növekedésével a tisztviselők egyes régiókban megtiltották az embereknek, hogy egyes erdős területekre belépjenek, sok helyen pedig megtiltották a piknikezést és a tűzrakást. A rendőrség megerősítette a járőrözést a vidéki területeken, és fokozta a tűzmegelőzési intézkedések végrehajtását.


Az antalyai orosz főkonzulátus a hírügynökségnek elmondta, hogy a török kormány biztosítékokat adott ki arra vonatkozóan, hogy a tüzek nem jelentenek veszélyt a szállodák tömeges turisztikai helyszíneire. A diplomaták azonban azt tanácsolják az orosz turistáknak, hogy lehetőleg ne hagyják el a szállodákat. A konzulátus szerint a helyzet július 25-től különösen aggasztó a Kemer kerületben.

Erdőtüzek pusztítottak néhány török tartományban, köztük Antalya és Mugla üdülőhelyeken.

A múlt héten Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására két orosz Be-200-as kétéltű repülőgép repült Törökországba, hogy segítsen az erdőtüzek oltásában.

Az erdőtüzek 2022-ben különösen súlyosan érintették Törökországot. Az orosz Be-200-as kétéltű repülőgépek akkor is aktívan részt vettek az oltásban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések