A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karfiolos rakott tészta selymes mártással sütve: ropogósra pirul a teteje


Úgy lesz az igazi a karfiolos rakott tészta, a zöldséget előzőleg megpirítod a sütőben.


A karfiolos rakott tészta húsmentes, mégis kiadós fogás. Amíg a tészta fő, a zöldséget pirítsd meg a sütőben, így adja ki igazán jól az ízeit. Az egészet selymes, vajas besamelmártás fogja össze, amibe bele is turmixolhatod a zöldség egy részét.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg száraztészta
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 5 dl tej
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 nagy karfiol
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és 200 fokon húsz perc alatt süsd őket ropogósra. Közben a tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, egy decit tegyél belőle félre a főzővizéből.

A mártáshoz egy lábosban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverd csomómentesre. Nyomd bele a fokhagymagerezdeket, majd lassan, folyamatosan kevergetve öntsd fel a tejjel. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá a tészta félretett főzővizét és a reszelt sajt felét. Kevergesd, amíg a sajt elolvad, a szósz pedig besűrűsödik. Ekkor turmixold össze a megsült karfiol felével.

A tésztát egyengesd el egy tálban. Forgasd össze az egészben maradt karfioldarabokkal és a szósszal, szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva 180 fokon fél óra alatt süsd össze. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd egy kicsit.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések