A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi őrizetbe került Mianmarban Aung Szan Szú Kji


Ismét házi őrizetbe került Aung Szan Szú Kji, Mianmar korábbi vezetője, akit a hadsereg 2021. februári hatalomátvétele után ítéltek hosszú börtönbüntetésre – jelentette pénteken a BBC News. 

Aung Szan Szú Kjit, akit kezdetben is házi őrizetben tartottak, az elmúlt egy évet magánzárkában töltötte egy najpjidói börtönben. A BBC értesülése szerint hétfőn vitték át egy kormányzati épületbe.

A 78 éves béke Nobel-díjas Aung Szan Szú Kji, aki évtizedeken át erőszakmentesen küzdött hazája szabadságáért és népe emberi jogaiért, a 2020-as választáson aratott győzelme után az ország de facto vezetője lett. A katonai hatalomátvétel után őrizetbe vették, majd különböző vádakkal 33 évi börtönbüntetésre ítélték. Aung Szan Szú Kji tagadta bűnösségét, a nyugati államok szabadon bocsátását követelték. Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a juntával szemben.

Az elmúlt két évben szinte semmit sem lehetett tudni az állapotáról.

Don Pramudvinai thaiföldi külügyminiszter, aki a közelmúltban a mianmari junta jóváhagyásával személyesen kereste fel Aung Szan Szú Kjit, hogy a mianmari válság békés megoldásáról egyeztessen vele, a találkozó után azt közölte, hogy a politikus jól van.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések