A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymás uborkasaláta télire, tartósítószer nélkül: erős ecetet használj hozzá


A hagymás uborkasaláta tartósítószer nélkül is egész télen friss és roppanós marad.


vHa most teszed el a hagymás uborkasalátát, egész évben lesz mit kínálnod a húsok mellé. Fordíts nagy gondot az elkészítésre: előbb nedves dunsztban gyöngyöztesd az üvegeket, utána szárazban hűtsd ki őket. Jó sok hagymával és húszszázalékos ecettel készítsd.

Hozzávalók 8 adaghoz

👉 4 kg kovászolni való uborka
👉 3 l víz
👉 1 kg hagyma
👉 75 dkg cukor
👉 4 evőkanál só
👉 1.5 dl 20 százalékos ecet

Elkészítés:

Az uborkát mosd meg alaposan, és szeld vékony karikákra. Uborkagyalut is használhatsz hozzá. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A vizet, a cukrot, a sót és az ecetet keverd jól össze, öntsd le vele a hagymás uborkát, és hagyd állni egy-két órát. Ezután oszd el őket a lével együtt sterilizált üvegekben.

Egy fazékban melegíts vizet. Amikor már gyöngyözik, állítsd bele a lezárt üvegeket, és főzd fél órát. Ez a nedves dunszt. A főzés végén óvatosan, fogóval szedd ki, és öt percre fordítsd fejjel lefelé őket, hogy vákuum képződjön rajtuk. Ezután tedd őket száraz dunsztba két-három napra, innen mehetnek a kamra polcára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések