Hirdessen itt

Életveszélyes játékot űző gyerekeket hallgattak ki a tapolcai rendőrök


Két kisfiú azzal szórakozott, hogy a zalagyömörői vasúti átjáróban köveket és építési törmelékeket raktak a sínekre. Az Ukk irányából érkező vonat vezetője csak későn vette észre a veszélyes útakadályt, így megállni már nem tudott előtte – olvasható a likeBalaton információi alapján a borsonline.hu-n.


Bár a sínekre helyezett tárgyak a jelen esetben nem okoztak személyi sérülést és anyagi kárt sem, az ilyen diákcsínyekből könnyen tragikus baleset lehet. Ezért a rendőrség nem hagyta annyiban a dolgot, előkerítette az elkövetőket.

Ezek a cselekedetek nemcsak veszélyesek, hanem törvénytelenek is, így a látszólag játékosnak tűnő tréfák valójában bűncselekménynek minősülnek

– hangsúlyozták, amikor a két fiút törvényes képviselőik jelenlétében meghallgatták, és felhívták figyelmüket a cselekményük súlyosságára.

A Tapolcai Rendőrkapitányság minden szülőt és gondviselőt arra kér, hogy hívják fel a gyerekek figyelmét arra, milyen veszélyekkel járhatnak ezek a látszólag ártatlan játékok. Fontos megértetni a gyerekekkel, hogy az ilyenekkel nemcsak saját maguk, hanem mások életét és biztonságát is veszélyeztethetik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések