A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ha nem kapunk uniós pénzt, mi se fizessünk!


Schiffer András ügyvéd, korábbi országgyűlési képviselő interjút adott a Mandinernek, melyben szó esett az uniós források visszatartásáról, az Európai Bizottság nyomásgyakorlásáról, a kormány lehetőségeiről valamint a hazai zombipártokról is. 

A korábbi politikus meggyőződése, hogy Brüsszelben példát akarnak statuálni rajtunk azért, hogy megüzenjék mindenkinek: aki az EU intézményrendszerét behálózó globális progresszív hálózat akaratával szembemegy, annál félre lehet tenni a közösségi jogot. „Mi a jogállami megcsúfolása, ha nem ez?” – véli Schiffer András, aki nem titkolja, hogy vannak aggályai a magyar jogállamisággal kapcsolatban, ezek döntő része azonban a 2010 és 2013 között kiépülő NER jogalkotásában keletkezett, és olyan körbe tartoznak, ami egész egyszerűen nem tartozik az EU hatáskörébe.

A 2017-es Sargentini-jelentéssel indult a huzavona, amiről úgy fogalmazott: „a Lukács-archívum ellehetetlenülésétől az antiszemitizmus tobzódásáig volt ott minden, mint a búcsúban – akkoriban még hajlottam arra, hogy a hülyeség és az ostoba provokáció kap teret az uniós dokumentumokban”.

Schiffer András leszögezte: „Brüsszelnek nem az az érdeke, hogy bármilyen, uniós hatáskört érintő, potenciálisan közös pénzügyi érdeket sértő jogállamisági problémát megoldjon Magyarországon. Tavaly óta a játék arra megy ki, hogy térdre kényszerítsenek minden szuverenista politikával kísérletező kormányt. Itt a kivéreztetésről van szó.” Hozzátéve: mindez immár nem pusztán Orbán Viktort vagy a fideszeseket, hanem Magyarország alapvető érdekeit sérti. Következtetése szerint Brüsszel jelenleg közösségi jogalap nélkül tartja vissza a nekünk járó uniós forrásokat, ezzel a bizottság veri éppen szét az uniót, vagy ha úgy tetszik, az uniós jogállamiságot. „Példát akarnak statuálni rajtunk azért, hogy megüzenjék mindenkinek: aki az EU intézményrendszerét behálózó globális progresszív hálózat akaratával szembemegy, annál félre lehet tenni a közösségi jogot” – fogalmazott az LMP alapítója, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2020/22-es lezárási és vakcinabeszerzési előzmények után az EU-ban némi szerénységgel illene közlekedni jogállamiságügyben. 

A magyar ellenzékről lesújtó véleményt fogalmazott meg, amikor a Momentumot a globalista érdekek kiszolgálójának, a gyarmati mentalitás képviselőjének nevezte, az MSZP-t halottnak, míg a 2010 és 2014 közötti ellenzék egészét zombipártoknak tartja. Értékelése szerint a Mi Hazánk nyilvánvalóan szuverenista, a DK-t viszont nem mosná össze a globalista-szuverenista tengelyen a Momentummal.  

Az uniós források folyósításával kapcsolatban elmondta, hogy „ha egy meghatározott határidőig nem jönnek meg a források, fel kellene függeszteni a befizetéseket”. Abban az esetben, ha nem kapnánk meg a nekünk járó forrásokat, akkor hozzá kell nyúlnunk olyan fejlesztéspolitikai eszközökhöz, amiktől az uniós támogatások fejében idejekorán lemondtunk.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések