A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gazdagréten egy 90 éves asszony okozott balesetet

Az ütközés során az idős nő Fordja hatalmas erővel csapódott bele a Toyota bal oldalába 

90 éves asszony okozta a nemrégiben lezajlott, durva balesetet Gazdagréten, amikor figyelmetlenségből egy másik, szembejövő autóval ütközött. Az eset kapcsán ismét felmerült a gépjárműhasználat korhoz kötése – írja a borsonline.hu.

Megsérült a balesetben az az idős nő, amit saját figyelmetlensége okozott – számolt be az esetről a Kékvillogó.hu. A 90 éves nő hétfő reggel a Rétköz utcán haladt a Gazdagréti út felé, amikor a kereszteződéshez érve át akart hajtani a Penny Markethez, ám mindeközben nem adott elsőbbséget egy, a Gazdagréti úton lefelé tartó Ford Fiestának.

Az ütközés során az idős nő Fordja hatalmas erővel csapódott bele a Toyota bal oldalába, minek hatására a kisautó megpördült, és a járdán keresztülvágva háttal a bevásárlóközpont előtti dombra sodródott. A Ford is megpördült, és a felfelé tartó oldalon állt meg, menetirány szerint. A balesetet okozó idős nő ugyan használta a biztonsági övét, de a komoly ütközés hatására mégis megsérült, a helyszínre érkező tűzoltóknak a mentőkkel közösen, a jobb első ülést hátra döntve, a jobb hátsó ajtón keresztül kellett  kiemelni őt, mielőtt kórházba szállították. A Ford is csúnyán megsérült az ütközés során, ám az azt vezető sofőr szerencsére megúszta sérülések nélkül, ahogy a baleset helyszínén tartózkodók is.

Az eset kapcsán ismét felmerült az idősebb korosztálya eltiltása a gépjárművezetéstől, noha, a statisztikák alapján a balesetek többsége a fiatalabb korosztály jóvoltából következik be, míg az idősebbek jellemzően jóval óvatosabban vezetnek. Az ilyen, kivételesnek számító esetek után azonban újra és újra felvetődik, biztonságosabb megoldást jelentene 85 éves kor felett betiltani a vezetést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések