A francia cseresznyés tejpite, vagyis a clafoutis csokis változatban talán még finomabb.
A clafoutis, vagyis az elképesztően lágy francia tejpite csokis változatban is fantasztikus. A eredeti receptet variálhatod meggyel vagy más gyümölccsel is. Az áfonya sokféle sütibe megy nagyon jól, érdemes azzal is kipróbálni.
Hozzávalók 6 személyre
👉 50 dkg cseresznye
👉 12.5 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 2.5 dl tej
👉 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 csipet só
👉 vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A cseresznyét mosd meg, a szárát távolítsd el, de a gyümölcsöt ne magozd ki. Szórd meg fahéjjal, forgasd össze a cukor felével, és tedd félre.
A cukor másik felét keverd habosra a tojással. A lisztet vegyítsd el a sóval és a kakaóporral, öntsd fel a tejjel, majd add hozzá a cukros tojást is. Egy pite- vagy tortaformát vajazz ki. Szórd meg a cukros cseresznyével, erre öntsd a masszát. 180 fokos sütőben 35 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha remegős és lágy.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések