A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy lőszerraktárban okoztak robbanásokat a görögországi erdőtüzek


A térségében lévő falvakat időben evakuálták 

A légierő egy lőszerraktárában okoztak robbanásokat a görögországi erdőtüzek Néa Anhialosz tengerparti település mellett, a detonációk hangját kilométerekre hallani lehetett – jelentette a görög közszolgálati televízió.

A Néa Anhialosz-i légitámaszponthoz tartozó hadianyagraktárt és a térségében lévő falvakat időben evakuálták, így sérültekről nincs hír, a közelebb fekvő lakóházak ablakai azonban betörtek. Úgy tudni, hogy ebben a létesítményben tárolták a görög légierő 111. vadászrajának lőszereit és rakétáit.

A tűz a másik oldalról megközelítette Néa Anhialosz lakónegyedeit, órákra le kellett zárni Görögország legforgalmasabb autópályáját, és fennakadások voltak a térségbeli vasúti közlekedésben is. A lángok megfékezésére öt tűzoltórepülőgépet is bevetettek, de a televízió értesülése szerint az oltást nagyban hátráltatják az erős széllökések és a sűrű füst.

Görögország számos erdőtűzzel küzd idén, a lángok elleni küzdelmet tovább nehezíti a 40 Celsius-fokot meghaladó hőhullám és az erős szél. A tűzvész eddig öt ember életét követelte országosan. Rodosz szigetén 10. napja küzdenek a lángokkal.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések