A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes és remegős kókusztorta sütés nélkül: fehér csoki is olvad a krémbe


Ha csak egyetlen új receptet tanulsz meg ezen a nyáron, a sütés nélkül készülő fehér csokis kókusztorta legyen az.


A nyár a sütés nélkül készülő finomságok ideje: a fehér csokis kókusztortánál nem is kell finomabb, ha valamilyen hűsítő édességre vágysz. A hozzávalókat csak keverd össze, és utána várd ki, hogy összeálljon. A krém valószínűleg elég édes lesz a csokitól, de ha szeretnéd, óvatosan adagolhatsz még bele egy kevés cukrot.

Hozzávalók 12 személyre

Az alaphoz:
👉 10 dkg darált keksz
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:
👉 25 dkg mascarpone
👉 15 dkg fehér csoki
👉 4 dl kókusztej
👉 1 csapott evőkanál zselatin
👉 0.5 dl víz

Elkészítés:

Az alaphoz való vajat olvaszd fel. A kekszet keverd el a kókuszreszelékkel. Öntsd rá az olvasztott vajat, forgasd össze, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

A zselatint öntsd le a vízzel, és várd meg, amíg megduzzad. A kókusztej felét robotgéppel keverd ki a mascarponéval. A másik felét forrald fel, majd húzd le a tűzről, tördeld bele a csokit, és kevergesd, amíg elolvad. Forgasd a mascarponés részhez. A megduzzadt vizes zselatint kis lángon, óvatosan melegítsd fel.

Amikor felolvadt, azonnal húzd le a tűzről. Ne engedd felforrni! A meleg zselatint óvatosan keverd a krémhez. Oszd el az egészet a kekszes alap tetején, és tedd a hűtőbe nagyjából három órára, hogy remegősre szilárduljon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések